Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Energielabel (via de energieindex, EPA-W)

De Huiskracht is EPA-W adviseur (zgn. Erkend Deskundige) en kan ook het energielabel via de EI-index verzorgen
Dit label op basis van de EI-index is verplicht voor verhuurders.
Op basis van deze EI-index wordt o.a. de huur bepaald.

Daarnaast kan met een EPA-W advies energiebesparende maatregelen in beeld worden gebracht.

 

Energielabel (het zogenaamde vereenvoudigde label)

Kopen of huren van een woning is vaak een emotionele aangelegenheid.

Vaak raken mensen verliefd op een woning en zaken als bijvoorbeeld hoeveel je kwijt bent aan 'gas en licht' verdwijnen dan in het begin op de achtergrond.

Energiekosten bepalen doorgaans een groot deel van de woonlasten. Als deze tegenvallen kunnen zij het woongenot sterk verminderen. Als u een woning gaat kopen of huren is het daarom belangrijk om betrouwbare informatie te hebben over de energiezuinigheid van de woning. Het energielabel geeft u deze informatie. Verkopers en verhuurders zijn verplicht een energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder.

Vanaf 2013 moeten huizenkopers en huurders zeker kunnen zijn van de aanwezigheid van een energielabel bij hun nieuwe woning: zonder het energielabel kan de woning dan niet verkocht worden en hoeven huurders minder huur te betalen.

De Huiskracht kan de aanvraag voor het energielabel dat u via de website www.energielabelvoorwoningen.nl kunt aanvragen als u de eigenaar bent van de woning binnen 12 uur beoordelen en als alles in orde is ook afgeven. Ook in het weekend! Dit alles gebeurt digitaal. U hoeft alleen aan het einde van de aanvraagprocedure aan te geven dat u De Huiskracht als Erkend Deskundige selecteert.